Orientalna zupa

Możliwość komentowania Orientalna zupa została wyłączona 5

Składniki:

1. 20 dag fasolki szparagowej
2. Pół brokułu
3. 1 nieduża cebula
4. 3 ząbki czosnku
5. 20 dag pieczarek
6. 2 czerwone papryki
7. 1 opakowanie makaronu typu spaghetti
8. 1 łyżeczka przyprawy curry
9. Olej
10. 2 szklanki bulionu warzywnego
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Oczyścić papryki z pestek, umyć i pokroić w słupki
Brokuł umyć i podzielić na poszczególne różyczki; pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i posiekać, a fasolkę umyć i pokroić na krótsze kawałki.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać paprykę i pieczarki i dusić około 20 minut. W rondlu mocno podgrzać bulion i ugotować w nim (20 minut) fasolkę i brokuł. Po tym czasie dodać do zupy usmażone pieczarki z papryką, cebulą i czosnkiem, zagotować. Doprawić do smaku solą i curry.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i podać z ugotowaną zupą.

admin

View all contributions by admin

Similar articles