Zupa koperkowa z lanym ciastem

Możliwość komentowania Zupa koperkowa z lanym ciastem została wyłączona 2

Jak szybko przygotować zupę
O tym, że warto jeść zupy nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Warto jednak zastanowić się nad tym jakie zupy i w jakiej ilości gotować, tak by nie jeść w kółko tych samych.
Przede wszystkim warto ułatwiać sobie przygotowywanie zup i zadbać o odpowiednią bazę. Nie mam tu na myśli niezdrowych kostek rosołowych.
Gotowanie zup będzie dużo łatwiejsze i szybsze jeżeli wcześniej przygotujemy sobie szklankę lub dwie rosołu lub wywaru z jarzyn. Taką porcję bazy do zupy można zamrozić lub zagotować w niewielkim słoiku, a później szybko i łatwo wykorzystać do przygotowywania zupy.
Jakie zupy można przygotowywać z wykorzystaniem takiej bazy? Otóż wszystkie lub prawie wszystkie!
Pyszna zupa koperkowa, pomidorowa, krupnik, ogórkowa i wiele innych mogą być gotowe w kilka chwil!
Jak? Bardzo łatwo!
Aby powstała np.: zupa koperkowa, wystarczy ugotować pokorojone w kostkę ziemniaki, marchew, pietruszkę, zalać naszą bazą, doprawić do smaku i oczywiście wkroić dużą ilość świeżego kopru!
Podobnie z innymi zupami.
To naprawdę proste!

Zupa koperkowa z lanym ciastem
1 vote, 3.00 avg. rating (75% score)
admin

View all contributions by admin

Similar articles