Zupa koperkowa Ewa Wachowicz

Możliwość komentowania Zupa koperkowa Ewa Wachowicz została wyłączona 0

Zupa koperkowa – szybki i smaczny pomysł na zdrowy obiad.
Znienawidzony często przez dzieci koperek ma wiele właściwości zdrowotnych, takich jak działanie rozkurczowe, antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Jest to niepodważalnie składnik, który powinien znaleźć się w naszej diecie, a kiedy klasyczne ziemniaki z koperkiem już się nam znudzą warto przygotować zupę koperkową, zwłaszcza, że nie jest to trudna potrawa.
Wystarczy przygotować rosół, a następnie dodać koperek i gotować. W zależności od osobistych preferencji, można dodać więcej lub mniej zieleniny, a następnie zagęścić śmietaną i doprawić. Jest to oczywiście najprostsza wersja tej zupy, jednak idealna przy braku czasu lub po prostu, gdy nie chcemy spędzać w kuchni dużo czasu.
Zupa koperkowa jest także idealna w połączeniu z pulpecikami, które można wrzucić wprost do garnka. Takie danie na pewno zostanie zjedzone ze smakiem przez dzieci, ale także przez dorosłych.
Zupa koperkowa to także świetne połączenie zdrowia i smaku, a dodane być może pulpeciki dodadzą kolejne doznania smakowe. Całość jest bardzo szybką potrawą, która na pewno równie szybko zostanie zjedzona przez domowników.

Zupa koperkowa Ewa Wachowicz
1 vote, 1.00 avg. rating (55% score)
admin

View all contributions by admin

Similar articles